Si cum gandurile nu-mi dau pace zi si noapte, in incercarea de a face totul asa cum trebuie, vreau sa mai fac ceva cu mine si cu viata mea.  Vreau sa iau exemplul celor mai ambitiosi ca mine si sa incerc sa poluez mai putin lumea asta mult prea poluata. Bine, eu incerc asta mereu, dinainte de a avea copii, inca din facultate cand profesorul ne povestea cum nemtii economisesc apa pentru ca se gandesc la viitorul copiilor lor.

Eu le spun fetitelor mele mereu „povestea cu economisirea”, inca de cand erau foarte mici, iar sotul meu imi spunea ca-mi bat gura de pomana pentru ca un copil mic nu intelege mare lucru. Ma bucur ca acum pot sa-l contrazic. Fetita mea de 11 ani a inteles absolut tot ce i-am spus si explicat si, Dumnezeule mare, le si pune in practica. Luminile se inchid atunci cand iesim din camera, noi le inchidem pentru ca, inca, nu avem casa inteligenta, televizorul de asemenea, apa nu curge aiurea cand ne spalam pe dinti, preferam dusurile, care sunt si mai sanatoase,  hartiile nu se consuma la foc automat pentru a proteja padurea s.a.m.d. dragilor pentru ca sunt multe alte lucruri de bun simt pe care incercam sa le facem pentru noi toti.

Ei bine, urmand exemplul altor oameni mai ambitiosi decat mine, dupa cum spuneam, vreau sa incerc sa renunt la gunoiul inutil, mai bine spus, vreau sa micsorez cantitatea de gunoi menajer din gospodaria noastra, vreau sa reciclez mai mult si sa nu mai cumpar lucruri inutile. Deja le-am explicat fetelor, in special celei mici, ca jucariile nu se cumpara in fiecare zi, iar ce avem si nu mai folosim, putem dona celor mai putin norocosi decat noi. La fel am spus si despre haine, care se modifica, se doneaza, se transforma, bla..bla..bla… Ati inteles.

Fratilor, mancarea nu se arunca si va spun clar ca mi se rupe sufletul atunci cand fetele lasa jumatate din portie in farfurie. Noroc ca le avem pe Gusi, noroc ca vrabiile si porumbeii ne viziteaza tot mereu, dar sa nu vorbesc prea mult… si sa fac ceva. Sunt curioasa ce voi reusi sa realizez in trei luni, apoi in sase luni si tot asa pana la un an.

E clar ca va spun si va dovedesc cu fotografii ca am reusit.

Reclame