O mana de oameni de litere s-a gandit si s-a tot gandit cum sa faca un concurs international cu o tema minunata.. iubirea Si au dat sfoara-n tara si in tari, mai clar spus au postat pe facebook un indemn la scris, dar nu oricum, ci cu diacritice. Adica acei ce se simt in stare sa scrie, macar, despre iubire, s-o faca! Ca o fac in proza sau in versuri, nu conteaza, dar s-o faca! Acum sa vedem ce-or mai scrie dragii de ei despre iubire, ca au curs valuri-valuri de cerneala pentru asta, dar cum „cerneala” s-a schimbat de ceva vreme, poate c-o iesi un alt fel de iubire: iubirea virtuala, musai cu diacritice, spun eu cu rautate si invidie, eu care n-am diacritice pe blog si ma deranjeaza teribil :). Pentru cei ce nu vad din cauza emoticonului, va scriu din nou: teribil. Hi..Hi..

Ideea este ca initiativa e ok si sunt foarte curioasa si interesata sa citesc, poate ma transform in musca, ca tot trag la ca… :). Revenind la turma mea de oi, recunosc.. Subiectul ma intriga si nu stiu cum vor juriza domnii si doamnele, cunoscatori intr- ale scrisului. Fiecare isi da cu parerea punand o nota. Corect. Adica cel mai abil mincinos sau poate s-o nimeri careva care macar se crede indragostit, maestru al aranjarii cu dichis al cuvintelor, bun strateg si diplomat, ca doar iubirea-i lupta grea si se accepta orice fel aparare, ca la razboi. Sau asta-i dragostea… Bai, ce-am facut? Aici e vorba de altceva, de iubirea aproapelui, care-i pe duca, de iubirea lui Dumnezeu, de iubirea de copii si familie, de iubirea de tara si de multe alte iubiri. Adevarul este ca trebuie sa iubesti tot, numai sa iubesti, dar nasol e ca nu mai stim cum sa iubim, ca n-avem timp sau n-avem bani. Poate ca iubirea de arginti e cel mai raspandit tip de iubire acum si singura cu adevarat reala. O vreme, reala-mi parea iubirea puiului pentru a sa mama, dar dureaza atat de putin..  Cand scriu toate acestea va par o persoana lipsita de iubire, cu siguranta. Ei bine, nu e chiar asa, dar ma doare lipsa de iubire pe care-o simt si o vad in jurul meu. Nu vreau sa trezesc eu popoarele la viata cu o transfuzie de iubire, desi mi-ar placea, dar tot ce-am scris aici striga dupa iubire. Ma umflu-n pene spunandu-mi zi de zi cat de iubitoare sunt, ce mult iubesc viata, ce dragi imi sunt ai mei, ce mult iubesc sa fac muuulte lucruri, dar tot degeaba daca nu le fac.

Iubirea, cred eu, este sa faci lucruri care sa-i faca pe altii sa se simta in siguranta, sa viseze frumos si sa traiasca frumos. Iubirea inseamna liniste. Iubirea inseamna sa nu traiesti doar pentru tine, desi corect este ca tu sa ramai in linia-ntai, ca sa reusesti sa oferi din tot sufletul. Iubirea inseamna sa renunti la lucruri marunte pentru a te inalta alaturi de cei pe care-i iubesti. A iubi nu inseamna sa te tarasti, ci sa zbori.. 

Incercati sa aflati ce este pentru voi iubirea si.. cine stie, poate trimiteti cateva randuri, musai cu diacritice, si castigati. Ce? Vedeti voi…doar iubiti 🙂 !

http://revistacuvinte.ro/regulamentul-concursului-international-de-literatura-cuvinte-editia-i-2016/