Intr-o lume minunata, ca sa nu spun perfecta, ca sigur n-ar mai fi minunata.. perfectiunea rapindu-i frumusetea, toti ne-am pastra identitatea. Am urmari actorii doar pe scena, nu si-n viata reala, chinuindu-ne sa aflam daca acela din fata noastra mimeaza sau e sincer cu adevarat. Am spune verde-n fata ce gandim fara sa ne fie jena, ne-am imbraca cum dorim sau simtim fara a avea teama de judecata celorlalti, cu alte cuvinte am fi noi tot timpul. N-am purta in desaga zeci de masti pentru fiecare situatie sau persoana in parte, desaga care ne-ncovoaie si ne da dureri reale, nu inchipuite.  Intr-o lume minunata plina de Lizuci si de caini fericiti pe nume Patrocle, am studia la scoala materii care ne intereseaza si ne ajuta sa ne dezvoltam armonios. Am astepta ziua de luni cu drag sa mergem la cursuri sau la serviciu. De fapt, serviciul nu s-ar mai numi asa, ci „locul in care se nasc lucruri minunate” sau „scoala ideilor geniale” sau, nu stiu, am gasi un nume colorat, atragator, ;), cautati voi si eu va spun daca-mi place. 

Lumea minunata este populata de oameni buni si este o lume a pacii. „O lume minunata in care vom gasi, numai copii,  e o lume-a inocentei ..” bla.bla. bla.. ca nu mai stiu versurile.  O lume minunata, spunea cantecul, este o lumea a copiilor, desi ma-ndoiesc ca astazi lumea copiilor este pacifista, dar cu ei mai exista speranta. Stiu. Bat campii. Hoinaresc prin Utopia, dar e treaba mea pe unde-mi place sa ma plimb pentru ca toti ne gasim sau ne imaginam o lume a noastra in care ne refugiem cateodata. Ideea este ca e minunat sa fii tu tot mereu. Recunosc ca am purtat si eu masti, uneori, masti care mi-au zgariat sufletul si, totusi, le-am purtat. De ce? Pentru ca n-am avut incredere in mine sau pentru ca.. asa am facut. Gata. Dar e dificil, cel putin pentru mine, care-mi place sa nu supar, sa ranesc ori sa jignesc. A nu se intelege ca sunt vreo sfanta.

Intr-o lume minunata nu ne intereseaza ce face „capra vecinului”, asta-i clar. Iar daca suntem curiosi, tragem cu ochiul si mergem mai departe fara a trambita asta. In lumea asta de vis frumos natura e prietena noastra, iar aerul e curat. Omul mai pastreaza legatura cu mediul, armonia domnind pretutindeni. Copacii nu plang mai mereu de teama, iar animalele mor doar de batranete. Fiecare vietuitoare o respecta pe cealalta. Asta e lumea mea minunata!  

Se vede ca n-am nimerit lumea minunata, oi fi in alt univers paralel ;), asa ca .. ma „fac” frumoasa si „infrunt” lumea in care am „nimerit”. Au! Si nu trebuie sa uit sa-mi fac programare la masaj.. desaga-i plina si  incepe sa doara :).

Reclame