Zilele-mi sunt exact cum vreau de când am învățat să-mi dau atenție, să mă observ și să fiu prezentă în propria-mi viață.  Poate că sună un pic ciudat pentru unii partea cu „prezența în propria viață”. Nimic nu poate fi mai simplu și, totuși, atât de dificil de pus în practică atunci când obișnuința te ține în trecut sau te trimite hăt..departe.. taman în viitorul pe care nu-l cunoaște nimeni, dar cu toții ne temem de el și pentru el.  Așa că, de când am sistat „plimbările” și mi-am alungat fricile spunându-le „Stop”, exact așa cum frumos și simplu mi-a spus Niculina Gheorghiță la cursul de dezvoltare personală, mă simt bine cu adevărat.

E minunat să fac atât de multe lucruri pentru mine. Îmi place gimnastica de dimineață și clipele de liniște în care îmi pregătesc ziua. E înviorator să respir conștient și să observ ce frumos se furișează soarele pe cer, exact ca un actor pe o scenă, cea a lumii mele 🙂 , a lumii noastre. Iubesc lumina, mai ales cea a dimineții, care mă anunță că începe o zi frumoasă din viața mea, de fapt cea mai frumoasă zi din viața mea. Ador să-mi scriu frumos, clar și citeț gândurile în jurnalul care mă așteaptă pe colțul blatului din bucătărie, pentru că dimineața, biroul meu este acolo. Tot acolo pregătesc cu drag micul dejun pe care îl iau alături de cei dragi, zilnic, la aceeași oră. Doar în weekend se mută puțin. Începutul acesta perfect îmi șoptește că ziua mea este așa cum vreau. Zilele mele sunt ordonate acum într-un fel care-mi place mult. Nu las pe mâine ce pot să fac astăzi și-mi găsesc timp pentru tot ce vreau să fac. Cred că asta spune aproape tot.

 Pentru că vorbeam de cât de mult contează dimineața pentru mine, vreau să va spun că finalul zilei este la fel de important. Înainte de culcare rememorez întâmplările frumoase prin care am trecut și pentru care sunt recunoscătoare, apoi mă gândesc la un cuvânt care să-mi definească următoarea zi. De obicei, îmi place să privesc cum pășește încet, dar sigur, noaptea care vine la brațul lunii. Astăzi i-am pierdut intrarea, dar n-am pierdut luna care, în această seară, este exact ca un ban uriaș ce strălucește pe cer. Aproape că nu-mi pot dezlipi ochii de la ea. Ani de-a rândul mi-a fost cea mai bună prietenă, vecina de nădejde care mă acompania la învățat ori la scris, pentru că eu aveam multă energie.. seara. De când am copii, somnul este important.  Dorm mai mult noaptea și mă trezesc devreme, ceea ce nu este rău deloc. 

Fiți prezenți în viața voastră, oameni buni! Zilele îmi sunt mai frumoase în starea de prezență, zâmbesc mereu și am o stare de bine care nu-i de lepădat, credeți-mă pe cuvânt 🙂 .

Reclame