Fiecare zi este un dar pentru mine, pentru tine, pentru noi, ai înțeles? Asta înseamnă că ai face bine să mulțumești  și să te bucuri cât poți mai bine de fiecare clipă. Cum să faci asta? Simplu. Alege conștient să faci lucruri minunate pentru tine, activități care să te facă să vibrezi și să simți că trăiești cu adevărat. Uite.. acum două nopți, după ce am adormit-o pe fiica cea mică, o povestioară drăguță s-a derulat în mintea-mi nițel cam obosită, dar mai trează decât trupul. Am sărit din pat zburând către bucătărie, acolo unde nimeni nu m-aude și nu mă vede chiar de aprind lumina și tropăi, și-am scris tot ce mi-a dictat ea. Mintea. Povestioara mi-a părut drăguță, atunci. Sunt curioasă cum îmi va părea la o prima citire, pentru că eu doar am scris-o atunci. Atât. Asta am făcut eu în miez de noapte. Am scris ceva pentru sufletul meu și m-am simțit minunat. Apoi m-am întors în pat și am dormit bine de tot, pentru că eram mulțumită.

Astăzi aveam un program plin de acțiuni care să mă încânte de-a dreptul. Una s-a tăiat singură de pe listă, dar mi-am zis că n-a fost să fie, fără să mă supăr. Un nou proiect a apărut în viața mea. Valuri de energie bună m-au învăluit făcându-mă să zâmbesc fericită. Un telefon m-a întrerupt amintindu-mi că aveam ceva de rezolvat. Am ieșit parcă levitând. Tot drumul a fost o încântare, deși strada era în reparație. Ce să spun, pentru mine drumul era frumos și liniștit. Nu m-a deranjat nici blocajul din trafic, pentru că eram în lumea mea perfectă. Cu toată aglomerația, eu am ajuns înapoi în timp util, încântată să mă apuc de treabă.

       

 Atunci când vrei să faci ceva frumos pentru tine nu ai nevoie de bani, ci de Tine, atent și conștient. Fii prezent și ai să știi ce vrei și ce-ți aduce plăcere. De ești la serviciu și simți că lumea ți se clatină, ia o pauză. Chiar dacă deschizi o fereastră și asculți zgomotul străzii, tot este mai mult decât nimic. Te deconectezi de la priză și respiri. Atunci faci ceva pentru tine. Dacă poți să ieși la o plimbare în parc, super! Ți-ai făcut cel mai tare cadou. Ia-o la fugă pe alei, atinge un copac, ascultă liniștea și-ți revii. Adicătelea.. iar ai făcut ceva pentru tine. Ia o hârtie și scrie. Descarcă-ți emoțiile pe coala albă scriind tot ce-ți trece prin cap fără oprire. E relaxant. Desenează ceva, chiar de nu ești vreun talent. Desenează locul în care vrei să fii sau persoanele alături de care ai vrea să stai în acel moment. Iar dacă nici asta nu se poate sau nu-ți place, apelează unul dintre prietenii tăi veseli și vorbește. Orice lucru mărunt în aparență poate fi un imens ajutor pentru mintea ta stresată sau obosită.

 Ce vreau eu să spun, în caz că n-ai priceput din titlu, este că e timpul să fii conștient de momentul de față pentru a trăi cum poți mai bine și mai frumos. În acest fel, viața se umple de lumină și culoare sau de ce vrei TU.  Află ce-ti  place cu adevărat să faci, găsește pasiuni noi, taie lemne, dacă asta te ajută, astfel încât viața să-ți fie magică. Ieși la soare, merită!  

Iar la finalul zilei, mulțumește pentru minunea de a fi și de a trăi o viață cum alta nu-i.

Reclame