Am învățat să ne protejăm forțat, după ce o lume întreagă a fost îngenuncheată de o boală care a secerat mii de vieți. Atunci toți am realizat cât suntem de fragili și am căutat măsuri de protecție. Mănușile, măștile și dezinfectantele erau consumabilele medicale cele mai căutate. Am exagerat, s-a exagerat, poate, dar ce este extrem de important este faptul că este bine și indicat să ne protejăm și să fim protejați, mai ales în medii în care nu se poate altfel: clinici, centre medicale, spitale, laboratoare și ambulanțe, dar și în clinici și saloane de înfrumusețare, centre spa și de fitness. Paleta este bogată și necesită atenție.
Oriunde există risc de contaminare cu microorganisme sau o posibilă expunere la substanțe periculoase, echipamentele de protecție sunt binevenite. Până la urmă, protecția este o formă de respect și iubire față de propria persoană, iar asta costă timp și bani. Timp să căutăm produsele necesare, bani pentru a le achiziționa. Contează să nu pierzi mult timp cu procurarea lor pentru că timpul înseamnă tot bani, dar și viața pe care o pierzi și n-o trăiești așa cum dorești. De asta caut online pe Medicale-Shop.ro.
https://www.medicale-shop.ro/


Personal, cumpăr doar mănuși, botoși, dezinfectant, saci și măști. O fac de câteva ori pe an și în cantități mici, adică atât cât este nevoie. Apreciez locurile în care protecția reprezintă o normalitate și consider că materialele de protecție sunt un simbol al grijii și respectului față de sănătatea noastră, indiferent că suntem angajați sau pacienți.

Lipsa de respect produce traume
În urmă cu mulți ani, mi s-a întâmplat să merg la un control medical, iar medicul să mă consulte în ținuta de drum, fără halat de protecție și mănuși. Eram stupefiată. Mi-a fost rușine să n-o jignesc pe persoana care nu mă respecta. Mi-am pus întrebări, am crezut că este vina mea și nu merit respectul pe care ceilalți pacienți îl primeau. Născusem cu câteva luni înainte, iar perioada prin care treceam nu era cea mai plăcută pentru psihicul meu. Gestul doamnei doctor, care mă tratase cu atâta lipsă de considerație, m-a făcut să-mi pun multe întrebări vis-a-vis de propria-mi persoană, deși greșeala nu era la mine. N-am mai trecut pe la acel medic și nici nu-mi doresc.
Este normal să ne protejăm și să protejăm. Este de bun simț și vreau să cred că lumea a evoluat. Cum medicul chirurg nu te poate opera fără halat, bonetă, mască și mănuși, tot așa o cosmeticiană nu trebuie să-și primească clienta fără echipamentul de protecție.
Cum v-ați simți dacă la laboratorul de analize nu s-ar lua măsurile necesare pentru apărarea sănătății dumneavoastră, iar consumabilele n-ar fi de unică folosință? Dacă patul de consultație nu ar fi protejat cu un cearceaf din hârtie, iar la ecografie nu ar fi prosoape din hârtie pliate sau role prosop pentru a vă șterge gelul de pe piele, bluza personală nu ar fi tocmai indicată, corect? 😊 Eu aș fugi mâncând pământul, sincer.
Halatele de unică folosință, mănușile ca și botoșii pentru încălțăminte nu reprezintă doar un înveliș suplimentar, ci o barieră antimicrobiană necesară. Nu e o modă, ci este necesitate. Nu este un moft, ci un mod de apărare. Persoanele care sunt conștiente de importanța sănătății, introduc aceste echipamente în instituții. Gesturile lor sunt aparent mici, dar ele reprezintă simbolul grijii și respectului pentru sănătatea tuturor. Vrem sau nu, echipamentele de protecție sunt indispensabile și trebuie să fie de calitate, iar calitatea se dovedește în timp.


De peste 20 de ani în domeniu, Medicale-Shop.ro a dovedit calitatea produselor pe care le importă și distribuie numeroaselor instituții din sectorul public și cel privat. Produse de calitate premium, producători certificați ISO și un furnizor acreditat, asta găsiți pe Medicale-Shop.ro.
De vreți să fiți siguri și fără griji, apelați la un furnizor de încredere și veți observa diferența.
Acest articol este scris pentru competiția organizată de Spring SuperBlog 2024, proba nr.5 – Adar Unic Solutions SRL, proprietarul Medicale-Shop.ro