Luna asta este una a miracolelor, gândi Femeia și se aruncă pe canapeaua din living zâmbind. Se întoarse de la parada de modă organizată de pictorul de vise, Alin Gălățescu, cum frumos a scris Dominic Dembinski și rememoră evenimentul uimitor dedicat lui Salvador Dali. Muzică bună și ținute spectaculoase, machiaje fenomen și coafuri de senzație, apoi modelele care levitau în jurul publicului ca într-un carusel uimitor, plus aparițiile de pe catalige.
Nu am catalige și nici nu-mi doresc, își spuse zâmbind iar, dar am picioare dornice de dans. Coborî un picior pe parchetul care scârțâi ușor ca într-o acceptare, apoi al doilea și se ridică pășind grațios pe parchetul gol și abia lustruit care era o frumusețe încât îi venea să-l mângâie de fiecare dată. Și chiar o făcea, îl mângâia cu piciorul gol, pentru că așa simțea lemnul, viu și cald.

Parchet stejar – Alma parchet

Parchetul frumos din living era unul masiv, fabricat dintr-o singură bucată de lemn. L-a ales pentru că era uimitor și știa că nu mai avea nevoie de covor. Îl prefera așa, gol și frumos, vara și iarna, la fel. Era mai scump decât celelalte, dar camera căpătase o oarecare noblețe, chiar și goală, fără mobilier sau tablouri, lampadare și alte decorațiuni care o făceau să se simtă acasă. Era rafinat și convingător.
Mângâie fiecare placă simțind nervurile ferme, dar așa de delicate și dansă ușor de parcă ar fi fost pe o scenă. Parchetul ăsta era luxul pe care-l merita cu prisosință. Se gândi la meșterii italieni care lucraseră manual fiecare placă doar pentru ea și scoase un oftat de plăcere. Se simțea răsfățată. Era uluitoare grija cu care echipa de meșteri italieni, adevărați artiști în materie, au reușit să-i dăruiască un parchet superb, exclusivist și cu aspect catifelat la atingere. Totul pentru o femeie unică așa cum era ea. Adora luxul, iar parchetul ăsta era luxul absolut în materie. https://superparchet.ro/parchet-stratificat-alma/parchet-stratificat-de-lux/

Parchet stejar stratificat -Alma parchet


Picioarele ei se desfătau pe lemnul care-i amintea de copilărie și de pădurea pe care o iubea așa de mult. În fiecare zi se bucura plimbându-se desculță prin camera de la parter, singura care avea un parchet așa de frumos. I-ar fi plăcut să aibă așa ceva în toată casa. Era visul ei. Se strâmbă gândindu-se că a fost nevoită să accepte o pardoseală ieftină în celelalte camere. O frustra ideea. Mai bine renunța la o vacanță, decât să mai suporte asta. Voia un parchet stabil dimensional și cu garanție îndelungată. Știa că merită așa ceva. Plus că nu se păta, indiferent ce ar fi scăpat pe el, cafea sau vin sau cine știe ce vopseluri pe care micuța ei Picasso le avea peste tot. Finisajele făceau totul. Un argument pe care-l considera mai mult decât convingător. În plus, iubea lemnul și adora să meargă desculță, pentru că așa era mai aproape de natură. Gândea mai bine și era creativă atunci când își lăsa papucii moi și pufoși pentru o sesiune de masaj la talpă pe parchetul ei magic. Nervurile lemnului îi mângâiau tălpile de parcă ar fi fost la reflexoterapie. Se simțea răsfățată și chiar așa era. Își folosea mușchii picioarelor și ligamentele știind că în felul ăsta le consolida structura și o făcea natural, simplu și plăcut. Nu era nici o forțare. Își asculta corpul și îi răspundea în acest fel, felul ei. Îi plăceau pantofii, la fel și papucii eleganți și delicați, dar aceștia îi chinuiau picioarele în fel și chip. Presiunea pe care i-o puneau pe picioare îi provoca dureri și de asta era foarte important pentru ea să meargă desculță cât mai mult. Iar cel mai bine făcea asta acasă, indiferent de anotimp. De asta era așa de important pentru ea să aibă un parchet natural, din lemn masiv, unul care să-i protejeze picioarele și care să-i redea starea de bine și de libertate. Când mergea desculță, apărea soarele și într-o zi cu nori, soarele din sufletul ei, mai precis. Pentru că nu degeaba, Hipocrate, părintele medicinei, spunea: ”Cel mai bun pantof este absența unui pantof“, se maimuțării ea spunând asta, apoi râse.

Parchet curb – Alma parchet


Mersul în picioarele goale este remediul meu simplu și ușor, bun pentru multe probleme pe care omul le-a primit odată cu încălțămintea frumoasă și la modă. Iar cine vrea să nu mai sufere de insomnie, oboseală, dureri de cap sau circulație deficitară, să-și ia un parchet de calitate, dar nu numai în living, așa ca mine, ci în întreaga casă, gândi femeia care continuă să danseze zâmbind pe parchetul din camera-trofeu a casei.

Acest articol este scris pentru competiția organizată de Spring SuperBlog 2024, prima probă – Alma Parchet.

Parchet masiv – https://www.almaparchet.ro/parchet-din-lemn-masiv-c1-p1


Parchet dublu stratificat – https://www.almaparchet.ro/parchet-dublu-stratificat-c19-p1